خواص دارویی نخود |
نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود ۳۰ سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاه پوشیده از تارهای غده ای است. |
![]() نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا و پرمصرف است. ● ترکیبات شیمیایی: در صد گرم نخود موادزیر موجود است : آب/ ۱۰ گرم پروتئین/ ۲۰ گرم نشاسته/ ۱۵۵ گرم کلسیم/ ۱۵۰ میلی گرم فسفر/ ۳۵ میلی گرم آهن/ ۷ میلی گرم سدیم/ ۲۵ میلی گرم پتاسیم/ ۷۸۰ میلی گرم ویتامین آ/ ۵۰ واحد ویتامین ب ۱ / ۰/۳ واحد ویتامین ب ۲ / ۰/۱۵ واحد ویتامین ب ۳/ ۲ میلی گرم مواد روغنی/ ۵ گرم نخود همچنین دارای مقدر بسیار کمی ارسنیک ، اسید اگزالیک ، اسید استیک و اسید مالیک و املاح کمیابی نظیر بور ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاکتان ، ساکاروز ، دکستروز و سلولز در نخود وجود دارد. ● خواص داروئی : نخود بعلت دارا بودن اسید های آمینه مختلف ،ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است . نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و با همه خواص بیشماری که دارد ، نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد . نخود کمی ملین است. نخود اثر ادرار آور و قاعده آور دارد. نخود کرم کش است . برای برطرف کردن درد سینه و ریه باید نخود را با کمی نمک پخت و آب ژله مانند آنرا خورد . روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید . روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد . روغن نخود را بر روی دندانی که درد می کند بمالید درد را برطرف خواهد کرد . روغن نخود را اگر به زیرشکم بمالید برای تقویت نیروی جنسی موثر است . افراد گرم مزاج باید نخود را با سکنجبین بخورند تا از نفخ شکم جلوگیری کند. نخود را می توان برای دفع رسوبات ادراری و درمان زردی بکار برد. نخود درمان کننده قولنج های کلیوی است. نخود را بصورت در دارو روی زخم های چرکین بگذارید آنها را باز کرده و الیتام می دهد. یکی از غذاهای مغذی که سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد که در کشور های عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست . گیاه خواران آن را جانشین گوشت می کنند این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی نامیده می شود درست می شود. ● طرز استفاده:
حدود ۳۰۰ گرم نخود را کاملا بپزید که نرم شود و تقریبا آب آن تمام شود . آب دو لیمو ترش را بگیرید و با نخود پخته داخل مخلوط کن برقی بریزد که کاملا له شود . سپس مقدر ۱۰۰ گرم کره کنجد و یک چهارم سیر له شده و جعفری و نمک و مقداری هم روغن زیتون بآن اضافه کرده و همه را بهم بزیند تا کاملامخلوط شود .
هموس را می توانید بصورت سرد برای ساندویج استفاده کنید . هموس حتی چاشت خوبی برای بچه هاست که به مدرسه می روند. |
1391/11/25 |