Sunday 05 July 2020
- السبت 14 ذو القعدة 1441 -
23:2 - یکشنبه 15 تیر 1399

"نشست رییس و معاونین دانشگاه جامع علمی- کاربردی استان کرمانشاه با رییس و مشاور شورای ملی نخود ایران"



                     "نشست رییس و معاونین دانشگاه جامع علمی- کاربردی استان کرمانشاه با رییس و مشاور شورای ملی نخود ایران"
 
این نشست به منظور همکاری بین دانشگاه جامع علمی -کاربردی استان کرمانشاه و شورای ملی نخود ایران جهت حمایت از استارت آپ های بخش و حوزه نخود در استان و کشور برگزار گردید.
در این جلسه موضوعات مختلف همکاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
یکی از موضوعات شاخص این جلسه بررسی جوانب برگزاری رویداد کارآفرینی با محوریت نخود در استان بود.
از انجا که نخود یکی از محصولات اختصاصی استان کرمانشاه بود و اینکه این محصول از عملکرد کمی و کیفی بالایی با توجه اقلیم استان و قدمت کشت و کار در استان یکی از محصولاتی است که جزء کشت های اصلی استان تلقی شده که با توجه به کیفیت محصول از مشتریان خاص داخل و خارج از کشور برخوردار است.
به این منظور یافتن ایده های نو با قابلیت تجاری سازی در بخش های زراعت،صنایع تبدیلی،مکانیزاسیون و ماشین آلات وابسته،کشاورزی هوشمند، اپلیکیشن های فضای مجازی برای بازار یابی و فروش، مدیریت اقتصادی،بسته بندی و صنایع فراوری از جمله موضوعاتی است که در این رویداد جزء اولویت های فراخوان پذیرش ایده را به خود اختصاص خواهد داد.

مهندس ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود ایران در ابتدای صحبتهای خود ضمن خوشامد به حاضرین در جلسه و ابراز خرسندی از اجرای چنین رویدادی گفت: استان کرمانشاه چه از نظر تولید و کیفیت محصول نخود و چه از نظر میزان صادرات، بعنوان قطب نخود در کشور محسوب میشود و کیفیت نخود کرمانشاهی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای هدف صادراتی و کشورهای همسایه بعنوان یک برند خوب شناخته شده است.

وی افزود محصول نخود در بین سایر محصولات کشاورزی بعنوان یک کشت مظلوم بوده و از حمایت و لابیگری برخوردار نیست اما در چند سال اخیر که با کمک های اتاق ایران و ریاست اتاق کرمانشاه شورای ملی نخود ایران تشکیل شد، وضعیت این محصول بهتر از قبل است و با توجه به خشکسالی سالهای اخیر و نیاز آبی کم نخود، این محصول بعنوان جایگزین مناسبی برای سایر محصولات کشاورزی طی خشکسالی بوده است. علاوه بر آن خواص نخود از جمله داشتن 18 تا 30 درصد پروتئین که برابری میکند با پروتئین گوشت باعث برتری این محصول گردیده است. با وجود کاستی ها و موانعی  که بر سر راه این محصول هست تا حدودی کشت نخود توانسته از قالب کشت سنتی به سمت و سوی کشت های جدید و پاییزه و ارقام پابلند و استفاده از تکنولوژی های جدید برداشت حرکت کند و شورای نخود توانست به ترویج این کشت ها با یکسری اقدامات از جمله دعوت از هیات های پیشرو در تولید نخود همچون ترکیه اقدام نماید و به ترویج مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت نخود این محصول بپردازد.
ناصر مرادی گفت: اکنون شورای نخود به دنبال اهداف دیگری برای هر چه بهتر شدن وضعیت محصول نخود است. وی گفت با بهره گیری از علوم جدید و قرارگیری علم و تجربه در کنار هم شاهد پیشرفت عظیمی خواهیم بود و به این منظور شورای ملی نخود ایران از اهداف و برنامه های علمی دانشگاهها استقبال می نماید و از طرح این رویداد و استارت آپ با محوریت محصول نخود بسیار خرسند بوده و حمایت خواهد کرد.
رئیس شورای ملی نخود ایران بیان داشت: با اجرای اینگونه برنامه ها و دستیابی به ایده های برتر می توان به نتایج مطلوب اجرایی در زمینه های مختلف کاشت، داشت، برداشت و فرآوری و صادرات نخود دست یافت و منجر به افزایش راندمان تولید شد.
وی در ادامه از تصمیم شورای نخود برای برگزاری جشنواره استانی نخود خبر داد و گفت: این برنامه در ابتدا برای استان کرمانشاه بعنوان قطب نخود کشور خواهد بود و سپس در سایر استانهای قطب تولید نخود کشور اجرا خواهد شد. هدف برگزاری این جشنواره معرفی محصول نخود و بیان ارزش های بالای آن و نیز اهمیت فراوری این محصول است و از دیگر مباحث مهم، ترویج و تغییر فرهنگ غذایی مردم و گرایش به مصرف نخود در سفره مردم است. مردم طبق عادات غذایی خود از نخود تنها درآش و آبگوشت به شکل سنتی استفاده میکنند در صورتیکه با توجه به خواص بالای آن و سالم بودن نخود بدلیل عدم استفاده از کودهای شیمیایی در مراحل مختلف رشد گیاه، باید بیشتر مورد مصرف قرار گیرد.
مرادی اجرای استارت آپ را فرصتی برای پرداختن به این موضوع دانست و گفت برای این رویداد باید فراخوان عمومی داده شود و آگاه سازی و اطلاع رسانی نه تنها بصورت استانی بلکه در سطح کشور انجام گیرد که در اینصورت حتی برای ایده های خوب  و ممتاز احتمال یافتن سرمایه گذار جهت اجرایی شدن ایده وجود خواهد داشت. وی به لزوم وجود یک نمایشگاه در کنار این استارت آپ اشاره نمود و گفت در معرض دید قرار دادن ایده ها و محصولات افراد در نمایشگاه، همچنین طبخ و ارائه غذاهای پخته شده با نخود میتواند در حصول به نتایج مطلوب بسیار موثر باشد.
دکتر مزدک رادملکشاهی رییس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان کرمانشاه گفت: این استارت آپ با محوریت محصول نخود برگزار می شود. وی با اشاره به نیازهای برگزاری چنین استارت آپی افزود اجرای این رویداد نیاز به حمایت های انسانی و  معنوی و نیز مالی بخش های مختلف دارد.
ملکشاهی افزود: در راستای دستیابی به اهداف مورد نظر و حصول نتایج مطلوب با در نظر گرفتن قرار گیری شورای نخود در استان و قطبیت استان در تولید نخود بر آن شدیم با ریاست شورای نخود نشستی داشته و به اجماع نظر در خصوص برگزاری این استارت آپ برسیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کرمانشاه گفت: علاوه بر شورای نخود حضور و تعیین بازیگران اصلی این رویداد امری ضروری است و باید در مدت زمان باقی مانده تا اجرای استارت آپ نقشه راه مشخص، و تقویم زمانی و مسائل مالی بررسی گردد.
دکتر سلیمان شفیعی معاون دانشگاه جامع علمی- کاربردی واحد استان کرمانشاه گفت: هدف از اجرای اینگونه استارت آپ ها ایجاد کسب و کارهای نوپاست. این استارت آپ که با محوریت نخود است تمامی ابعاد محصول نخود از کاشت، داشت، برداشت و فرآوری و فروش و صادرات آن را شامل می شود و هدف از آن ایده یابی و یافتن ایده های کاربردی می باشد. وی در ادامه گفت: ممکن است یک یا دو پیش رویداد با محوریت نخود برگزار شود و ایده ها جمع آوری شده و پس از پالایش و تجزیه و تحلیل ایده های برتر انتخاب گردد و در نهایت به ایدهه ای اصلی و تایید شده و قابل اجرا دست یابیم که در رویداد نهایی ارائه میشوند.
وی گفت: افراد، ارگانها و سازمانهای مختلف میتوانند به عنوان بازیگران اصلی این حوزه ایفای نقش کنند که باید آنها مشخص گردند.
مهندس شهاب خوش خوی مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه و مشاور شورای ملی نخود ایران در ادامه جلسه ضمن استقبال از  برگزاری این رویداد در استان ، با شناسایی افراد حقیقی و حقوقی دارای ایده نوآورانه با قابلیت تجاری سازی این امکان برای پذیرش و حمایت در پارک علم و فناوری کرمانشاه برای این افراد بوجود خواهد آمد که علاوه بر تولید ،اشتغال پایدار را هم به همراه خواهد داشت و این افراد از تمامی مزایای پارک علم و فناوری  از جمله تسهیلات مالی و معافیت های مالیاتی و بیمه ای ؛مشاوره های تخصصی و عمومی ،دفتر کار و سوله های کارگاهی،قوانین صادرات جهت تجاری سازی ایده خود برخوردار خواهند شد و مهم تر این افراد به بازار و خصوصا سرمایه گذاران استانی و ملی وصل خواهند شد.
مهندس اردوان حریری مسئول پژوهش واحد استانی در خصوص اهمیت تولید محصول نخود و نیز بحث بازاریابی آن سخن گفت و به استفاده های گوناگون نخود در صنایع غذایی، تبدیلی و دارویی پرداخت.
حریری گفت: با ایده های جمع آوری شده ازاین استارت آپ میتوان گام موثری در جهت دستیابی به اهداف مورد نظر برداشت. وی اذعان داشت برای دریافت ایده های بیشتر، بهتر و متنوع تر باید با اطلاع رسانی خوب و بموقع، عموم مردم تشویق به ایده پردازی و شرکت در این استارت آپ شوند که با شبکه سازی و تیم سازی منسجم میتوان به نتیجه رسید.
در پایان جلسه قرار جلسات کارشناسی با ذینفعان این رویداد با محوریت دانشگاه و شورای ملی نخود تا قبل از برگزاری رویداد برگزار شود و بخش های مرتبط در استان شناسایی و از پتانسیل های موجود در سازمان هایی همچون سازمان جهادکشاورزی،تعاون روستایی،نظام مهندسی کشاورزی،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی؛پارک علم و فناوری کرمانشاه،مرکز تحقیقات کشاورزی،کانون کار آفرینان استان کرمانشاه،سایر مراکز آموزشی و تحقیقاتی و.... استفاده گردد.        
                                                                         تابستان 1398
- شورای ملی نخود ایران
 


 

 

   1398/5/13 10:36

خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
4.4/10 (تعداد آرا 14 نفر )